Adolescentul si calea sa

Mai există bun simţ? Îi mai sărutăm mâinile bunicii? Nu. Adolescenţii de azi sunt stăpâni pe situaţie. Am rămas blocat azi, de felul în care 2 domnişoare (probabil de clasa a VII-a) şi-au luat rămas bun. Aşadar citez: "Fată, da' nu mă lingi?". Probabil în traducere ar fi însemnat "Fată da' nu mă pupi?". WTF?
Înteleg că mişună hormonii prin ele, dar chiar atât de agitaţi să fie? Sau din cauza căldurii? De aici şi agitaţia termică, deci implicit hormoni mai nervoşi. Dacă aceste domnişoare îşi încep viaţa sexuală de la o vârstă atât de fragedă (14-15 ani), mă întreb cum vor vedea viaţa la 20 de ani. Probabil la această vârstă vor avea vreo 2 copii de hrănit, un bărbat beţiv, care pe timp de secetă cultivă vinete pe faţa nevestei.
Contează foarte mult si educaţia primită de la parinti. Sunt parinţi cărora nu le pasa de odraslele lor, dar sunt şi parinti care suferă pentru ruşinea produsă de copiii lor. Aceşti părinţi, care au fost prea indulgenţi, care au iertat prea mult, întotdeauna se vor arde. Astfel adolescentul o ia pe aratură(el) sau pe ulei(ea) şi cade pradă viciilor. Părerea mea este că, atunci când copilul de 15 ani îţi vine beat acasă, nu trebuie iertat. Iar pedeapsa trebuie să fie pe măsură. Dacă nu merge cu vorba buna, merge şi bătaia.

Totuşi cine se face vinovat de acest lucru?
Mass-media, Internetul.
Peste tot se vorbeşte despre SEX , sex şi iar seX. Şi se precizează că nimeni nu trebuie sa fie complexat de astfel de discuţii. De acord. Nimeni care are peste 17,18,19 de ani nu este complexat de astfel de discuţii. Dar un copil de 12 ani? Ei bine? El sa nu fie complexat? El atunci descoperă lumea, se formează, işi incearcă o personalitate. Care sa fie oare? Cum se poate concentra asupra unei oferte de minute de la un operator de telefonie, când cei doi au de gând să o împartă pe Cristina?
Uitaţi cum arăta o reclama de la începutul anilor '90.






3 comentarii to "Adolescentul si calea sa"

  • in afara de partea aia cu "atunci când copilul de 15 ani îţi vine beat acasă, nu trebuie iertat. Iar pedeapsa trebuie să fie pe măsură. Dacă nu merge cu vorba buna, merge şi bătaia." totul e ok ;))

  • se vede k ti'e dor de romana..de scris eseuri cu metafore si altele asemenea..[imi place faza cu vinetele si cultivatul lor =)) ] cat despre 'tinerii de azi'...:|

  • pana si tu ai posturi despre sex =))

Trimiteți un comentariu

Categorii

Palavrele mele