Ţipaţi la copii

Probabil mulţi dintre voi ştiţi asta.
În această dimineaţă autobuzul era foarte plin. Numărul locurilor destinate pentru stat în picioare erau de mult depăşite. Printre călători se număra şi o doamnă cu un copil de 3 ani.Începe distracţia. Copilul voia să stea jos, începe să bată din picioare, o domnişoară îi cedează locul, se aşează şi începe să-l lovească cu piciorul pe un tânăr aflat în faţa lui. În tot acest timp maică-sa/bunică-sa îi spunea pe un ton blând să se liniştească. Copilul mai rău, mai eliberează încă 2 locuri. Aşadar într-un autobuz mult prea încărcat există şi locuri libere. La următoarea staţie urma să coboare. Bineînţeles că nu voia să-şi părăsească cele 4 locuri pentru care a luptat din greu. Începe să zbiere, este dat jos cu forţa din autobuz şi când ajunge pe trotuar aruncă o jucărie întrun trecător.
Nu cunosc problemele copilului, poate suferă de tulburări de comportament. Dar să recunoaştem că sunt foarte mulţi copii răsfăţaţi, care nu au primit mustrări aspre de la părinţii lor.
Vai, dar copilul meu e  soarele din fiece zi, cum să-l supăr.
  Şi uşor, uşor, pe la un 8 ani, copilul începe să-ţi răspundă cu "Mai lasă-mă",  pe la 12 ani, "Mai lasă-mă dracului în pace", pe la 16 ani, "Mai lasă-mă dracului în pace, nu vezi că eşti prost/proastă".Dacă nu ai respect de la propriul copil, nu mai ai curaj să o ceri altora şi îţi dai seama că ceva e greşit. Totul ţine de toleranţă şi să ştii ca părinte că trebuie să pui piciorul în viaţa copilului tău.(vorbesc de adolescenţi). Am auzit un caz în acest sens. Vine băieţaşul spart acasă de la un majorat, şi-l ia taicăsu la rost. Răspunsul băieţaşului ai fost:Ce p**a mea vrei?; îs major, fac ce vreau eu".În cazul ăsta, bătaia a fost cea mai bună metodă de 'educare' şi de a-i arăta că încă este dependent de familie.


1 comentarii to "Ţipaţi la copii"

  • la 16 ani "Mai lasă-mă dracului în pace, nu vezi că eşti prost/proastă" ?:))
    aia de 4 ani zis prost/ proasta si "p**** matii " #-o

Trimiteți un comentariu

Categorii

Palavrele mele