Păstrează-ţi relaţiile

În timp, din grădiniţă şi până la sfârşitul vieţii, cunoşti oameni, relaţionezi cu ei o perioadă, atât timp cât nişte interese comune vă apropie, după care persoanele dispar din viaţa voastră. Să presupunem că dintr-un colectiv de foşti colegi de liceu doi ajung medici buni, unul prinde o funcţie importantă în poliţie, altul ajunge avocat şi unul jurnalist. La un moment dat, vei avea nevoie cu siguranţă de ajutorul unuia din cei de mai sus. Atât timp, cât îţi menţii relaţiile cu colegii, amicii de pahar şi de hahaha te vei bucura de sprijinul lor în momentele grele, vei avea cui să dai un telefon, vei avea prioritate la un ghişeu. Contează foarte mult să-ţi păstrezi aceste relaţii.
Te întâlneşti des pe stradă cu foştii colegi din generală? Vorbeşte cu ei, nu doar "salut|salut", ieşi cu ei la un pahar de ceva. Din când în când sună-ţi colegii din liceu, organizează ieşiri şi invită-i. Ai o stare financiară mai bună? Cumpără 10 kg de carne, 2-3 baxuri de bere şi invită-i la un grătar.(suntem români, ne place grătarul). E Crăciun/Paştele? Trimite-le un mesaj, dar nu un mesaj-listă, ci unul, prin care destinatarul să-şi dea seama că acel mesaj era doar pentru el.
Pune-te bine cu băieţii din cartier, dă-le o bere, o ţigară, 10 RON, dacă îţi cer împrumut. Ei, apreciază cel mai bine acest mic ajutor şi când, sper să nu fie cazul, vei avea probleme mai serioase, nu vor ezita să-şi sară în ajutor.
Chestii învăţate de la the godfather, şi nu filmul, ci al părinţilor mei.


0 comentarii to "Păstrează-ţi relaţiile"

Trimiteți un comentariu

Categorii

Palavrele mele