Венецијански гондоли

Гондолата во Венеција, Италија: кратка историја, потекло, еволуција, и нови правила за градба.
Гондолата како што го знаеме денес е резултат на еволуција да одговори на потребата за зголемена маневрирање и практичност. На пример, оригиналната дрвена кабина исчезна како туризмот се шири: од гледиштето на Венеција од Гондолата е толку исклучителен дека би било штета да го сокрие од патниците. Прашања денес се бран движење и Катер сообраќај во каналите. Гондолата е структура се менува низ вековите, дури и сега, мали измени се направени и нови (стари?) правила се воведени во врска со изградбата.


0 comentarii to "Венецијански гондоли"

Trimiteți un comentariu

Categorii

Palavrele mele