Пристаниште во Сиднеј

Sydney Harbour Bridge, Sydney, Australia.Image via Wikipedia

Пристаниште во Сиднеј е општо познато како најубавите природно пристаниште во светот. Оние кои доаѓаат да го видат тоа ќе се разбере зошто. На 240 километри од брегот опфати околу 54 квадратни километри вода, што значи до огромна област за истражување и откритија. Иако постојат ексклузивни домови точки околу работ на водата, има големи трактати на паркови, резервати и градини дека билансот на пристаништето во животната средина. Можно е да се шетаат многу на пристаништето работ и пикник во повеќе места.
На топол сончев ден, на пристаништето е енергична сини и полн со стотици едрење чамци, бродови и фериботи крстарење.
Најдобар начин на гледање на пристаништето е да се биде на тоа и тоа е лесно да се направи. Сиднеј Фериботи, кои се, исто така, владата работи, да обезбеди евтин начин на гледање на најубавите пристаништа во светот.
Куп на Sydney Harbour е Кружни кејот, ферибот терминал лоциран во долниот крај на централната бизнис-област. Владата фериботи заминеме од тука за повеќето делови на пристаништето. Од тука својата лесна прошетка или кратка ферибот вози на карпите, Taronga Зоолошката градина Дарлинг Харбор и Бонди Бич.
Enhanced by Zemanta


0 comentarii to "Пристаниште во Сиднеј"

Trimiteți un comentariu

Categorii

Palavrele mele